Tjänstemannaförbundet

Den sektor som växt mest i Sverige de senaste åren är den privata tjänstemän. Tidigare representerades tjänstemän av fackförbundet HTF och SIF men 2008 blev dessa båda en del av Unionen. Idag är Unionen Sveriges ledande tjänstemannaförbund med över 600 000 medlemmar.

Välkomsterbjudande:

Bli medlem i Tjänstemannaförbundet Unionen

Just nu 12 första månader avgiftsfria!

Medlemmarna i Unionen återfinns inom många olika yrkeskategorier & branscher men några viktiga medlemsgrupper är:

IT- & Datapersonal. Sverige ligger i framkanten när det gäller IT inom flera olika områden. Det märks inte minst på den medlemstillströmning som skett inom denna yrkesgrupp till tjänstemannafacket Unionen.

Teknik & ingenjörer. Den tekniska utvecklingen och kunskapen inom detta området är vital för varje modernt land.

Försäljning. En expansiv och framgångsrik ekonomi kräver duktiga säljare på flera nivåer inom affärskedjan.

Administrativ personal. Bakom varje framgångsrikt företag återfinns ett nätverk av kompetenta och serviceinriktade administratörer.

Chefer. Många ledare har valt att ansluta sig till organisationen.

Egenföretagare. Idag är Unionen det fack som har flest medlemmar som driver eget företag.

Vad får man som Unionenmedlem

• Karriärvägledning. Det är lätt att fastna i gamla hjulspår, låt Unionen hjälpa dig vidare till nästa nivå i din professionella yrkeskarriär.
  • CV-granskning. Snart dags att ta examen? Då är det även tid att börja söka jobb. Alla medlemmar kan få CV:et granskat utan kostnad.
  • Löneförsäkring som ersätter löner upp till 60 000 kr/mån med 80% (obs! du behöver även vara medlem i en a-kassa för att ha rätt till ersättning).
  • Chefscoachning i grupp. Perfekt för dig som behöver idéer och vill träna upp dina färdigheter.
  • Företräder dina rättigheter vid avtalsförhandlingar.
  • Juridiskt & rättsligt stöd.